Node Coax Output Incorrect Bit Depth

Answered

Comments

11 comments

  • Official comment
    Avatar
    Seppi Evans

    Hi Brian, there have been no firmware updates since June for the NODE so I would firstly remove the power from the Node and DAC for at least five minutes and try again. Then I would try another lead (to test just use one side of an interconnect), also try a different input on the DAC. If you have CD player still or DVD player with digital coaxial out you could test the DAC to see what bitrate shows.

    Sorry can’t help with the Sub issue but after trying the above it would be best to log a support ticket with Bluesound. From the Bluesound App select Help…Send Support Request.

     

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Brian Evans

    Hi Seppi -

    Thank you for your reply.  I unplugged both the Node and the RME-ADI2 DAC for at least five minutes.  No change. 

    Unfortunately I don't have a CD or DVD player to test.  Also... another lead?  You are recommending using one side of an RCA interconnect for what?  In place of the 75ohm digital cable connecting the Node --> RME ADI-2 DAC?

    The USB input on the DAC is functioning fine.  Passes the bit test when fed the test signal through over USB.

    I created a support request in app but have not seen an acknowledgment of receipt.

     

    -B

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Seppi Evans

    “ You are recommending using one side of an RCA interconnect for what? In place of the 75ohm digital cable connecting the Node --> RME ADI-2 DAC?”

    Yes exactly this, just to test.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Brian Evans

    Gotcha - just tried the swap - plays fine - same behavior though - SR switches appropriately on both 24/16 .. but the Bit Depth does not switch 16/24 - also still fails bit test

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Seppi Evans

    Hi Brian, good testing, best to wait for Bluesound to look at the logs.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Brian Evans

    Hi Seppi - Still no word from the support request... can you find out where we are with this please?  Thank you for your time and assistance!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Seppi Evans

    Hi Brian, sorry I don’t work for Bluesound, no doubt they will be in touch soon.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Paul

    @Seppi Evans How can your posts be marked as official answer if you don‘t work for Bluesound?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Seppi Evans

    Paul it’s not just me other users get marked as such, no doubt it’s when the post contains the same or similar response that Bluesound would have given.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Paul

    Ok, I see. Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tony W. - Product Support Manager

    Because @Seppi gave an answer that was correct and saved us here some work - so we flag it as the correct answer.. 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.