Tidal cutting out repeatedly

Answered

Comments

6 comments

  • Official comment

    Please select Music Service, TIDAL and log out. Please select Help, Diagnostics, Reboot to restart your player. Once the Player restarts, please log back into TIDAL to reset your TIDAL credentials and which TIDAL server you are connected to.

    If problems persist, please try changing your DNS to 8.8.8.8 (Google) in North America or 1.1.1.1 (Cloudflair in EU or Asia). If that still does not work, please contact TIDAL.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jess Blakeley

    I've been encountering the same issue. My Node 2i is brand new and I'm driving it through the Android app. It will play fine for a while (inconsistent - sometimes 1 minute, sometimes 15 minutes), then pause and show a loading circle like it is buffering for several seconds, then play music for ~1 second, buffer again, and so on. It doesn't seem to fix itself. Almost seems as though it's unable to cache the stream quickly enough. Happens when streaming Tidal, irrespective of CD/MQA. Swapping between wired LAN and Wi-Fi seems to make no difference. There are no apparent issues with my internet when it does this. Doesn't happen when streaming from my phone to the unit via Bluetooth.

    Please help!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jess Blakeley

    I'm in the middle of setting up my Synology NAS as a media hub; so will advise whether this also happens streaming music locally over my network hopefully soon.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Oscar Adinolfi

    I have the same problem and only with Tidal (other services work fine).  I've tested wired and wireless (full signal next to router) with same result.  The problem has started recently and wonder if it has any relation to the v3.10.0 update.  I've been using Tidal almost exclusively for the last 3 months with no problems.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Sam R.

    Jess, 

    What you're seeing might be related to an issue we are tracking here -- https://support1.bluesound.com/hc/en-us/community/posts/360049326734-Node-2i-ocacasionally-dropping-audio -- and are currently working to release an update for within the next few days. 

    Oscar, 

    If you have dropouts in only Tidal, then we have seen the DNS change Tony W. has mentioned fixed this issue in the past (and Tidal Support seems to have had similar findings). Though a reboot of both the player and router as well may also resolve this hiccup. 

    Regards,
    Sam R.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Oscar Adinolfi

    Thanks Sam.  The reboot procedure suggested by Tony seems to have fixed my problem.  I didn't need to change DNS.  Appreciate the help!

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.