Sound coming through wired headphones AND speakers

Answered

Comments

27 comments

  • Official comment
    Avatar
    Wesley P.

    Hello Rene,

    With headphones connected to the front port of your Powernode 2i, this should disable the speaker output altogether. With a subwoofer connected to your Powernode 2i you may still get some low-frequency noise playing from the subwoofer, but the speakers themselves should be disabled at this time.

    I have escalated this as a request to our support team to investigate further for you. A member of our support team will be reaching out to you shortly to gather some additional information and see what we can do to resolve this for you.

    Regards,
    Wesley P.

    Edit: this issue has been resolved in the BluOS v3.10.0 update.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tamás Bodnár

    Dear All, 

    I have same problem with my Powernode 2i.

    It is worked properly (speakers were switched off if I plugged headphone) but nowadays the speakers remains on when headphone connected.

    What could be the problem?

    Br: Tamas Bodnar

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    The support tech stated he was able to replicate the problem but he could not fix it.  The problem has been referred to the engineering team to provide a fix for this problem in a future firmware update.   Guess that means we have to live with it until then (or return as defective). 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Janos Czegle
    The problem is the same for me. Powernode 2i. Is there a solution yet?
    
    Thanks for the reply,
    
    J.C.
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    No solution yet.  I am still waiting on a firmware update.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    Let me know if you get a solution, please!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Gianpaolo Racca

    I have the same issue. It's weird because I think that it wasn't present with former firmware version.

    I know it's not a major issue, but it's annoying. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tamás Bodnár

    HI Guys, 

    this problem still exists. I think now it's a main and urgent issue because 3 months passed and nothing happened. This does not boost customer satisfaction...

    Br: Tamas Bodnar

    0
    Comment actions Permalink
  • Thanks for your patience and understanding Tamas - unfortunately, due to COVID-19 social distancing guidelines set down for The Government of Canada and Province of Ontario, where our head office is located, our Quality Assurance Lab has all been working out of their home office. As a result, our diagnosis and replication of issues are significantly impacted when trying to find root cause issues in low-level firmware. Thank you for your patience and understanding.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    Tony, no problem. I think we can all be a little more patient and understanding in a situation like this. Take your time, be careful and take care of your families.

    1
    Comment actions Permalink
  • Rene - I extend your sentiments to you and all our BluOS Consumers #LivingHiFi from Auckland to Vancouver and back...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    info.depken

    We have have the same issue. For us it is a major issue! It's really annoying. What is your timeline now? 2 months of corona are passed and a lot of us are back on work....And more family members are spending their time at home. So a quiet headphone stage of the bluesound would be very  helpful! But health matters so keep healthy! But please keep us informed. Best regards Ekhard

     
    0
    Comment actions Permalink
  • Just an update for all on this. We have replicated the issue and are looking to get an update out as quickly as possible for this.

    Thanks for understanding...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    Thank you, Tony!   Looking forward to the update.  I hope none of your family and co-workers were affected permanently by COVID -19, and everything returns to normal quickly. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Thanks for your thoughts Rene, though I know friends of friends who were deeply affected, luckily COVID-19 has not affected my family or day to day life other than safety measures put in place. Things are slowly starting to ease in my region but we are all staying vigilante. I hope you are as lucky as I am too.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Pavel R.

    Hello everybody! Today there was an update prompted on my Powernode 2i which I was hoping would solve the issue however it did not. I tried to search for the change log and number of update but didn't find...not sure if it was supposed to fix the problem with sound leaking from speakers. I still have the problem, I hope you could give more clear picture when this will be solved. Thanks

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    Same here.  No change. Still hear music through the speakers When the headphones are plugged in. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tamás Bodnár

    HI Everyone,

    I think it's a shame on Bluesound. There are an existing problem which can solve with 5 click and they do not...

    The error was caused by an update but will not be fixed... This is not a support... I also have a problem with my C658 BluOs player nor can they solve it for months... I think this is the time to switch Sonos..... It's a shame......

    0
    Comment actions Permalink
  • HI Tamas

    Thanks for the feedback - it's not a 5 click fix but significantly more involved, otherwise we would be happy to provide a fix. It is however a priority and we do expect a resolution very very soon.

    For more about firmware updates, new products or other great news, please Follow Us on Facebook at https://www.facebook.com/bluesound.hifi, Like us on Twitter @BluesoundHiFi.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Janos Czegle

    Dear Tony,
    My question: is a full price refund possible due to an error?
    Of course, I will return the defective product within the warranty period.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    I just uploaded the latest updated.  It seems to have fixed the problem!   Tony, pass on my thanks to all the engineers, and hope everyone stays safe and healthy for the duration.  

    1
    Comment actions Permalink
  • Our pleasure Rene

    You too...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Sam R.

    Hello All, 

    As Rene has mentioned, this issue has been resolved with the 3.10 update. Please run the update and happy listening.

    Regards,
    Sam R.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Pavel R.

    Hello, great news! I have uploaded the update and the issue is fixed!

    Big thanks to the Bluesound team!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Janos Czegle

    The error is resolved. Thank you for your work. So I am 100% satisfied with pn2i. Greetings to the Team.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Marek Gwozdz

    OK - sounds great about the fix. Where do i download the fix ? Is there a link ?

     

    Regards,

    Marek

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rene Dechaine

    Marek, 

     

    Just update the software on your BlueSound device.  

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.