Bluesound network problems

Answered

Comments

9 comments

  • Official comment

    "How can this update cause such a thing."

    It doesn't - the problem has to do with your router firmware. When Players upgrade, they end up rebooting twice. On many ISP provided routers, the concentration on IPTV and QoS can sometimes create other problems. Check your router settings and consider DHCP reservations for your Player's IPs. Thei is not just for Bluesound but for all your IoT appliances.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Martin Thulin

    Well, Im not an expert on WiFi, but I didnt change any settings and it is not a ISP provided router.

    They all worked well before update and now they dont. In many cases thats the update causing the problems.

    Since im not an expert on wifi, I have no clue what to do or how to fix my bluesound players. All my other IoT devices works fine as before.

    How do I fix the bluesound players so they work as they did before the update?

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Martin

    We will be happy to help, I am escalating your issue to our Support Crew...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Menkhorst

    Hi Tony

    I also experience the same problem after I have updated to the newest BluOs version.
    I tried a reset of the factory settings ... when I try to connect via the ios app I get the message that an error has occured.

    What can I do ?

    Kind regards,

    Erik

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Erik

    If you factory reset your player, you lost your Wi-Fi settings, please connect it via a wired connection our download the firmware from www.bluesound.com/downloads and use a USB stick as instructed on that page.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Menkhorst

    Hi Tony

    The network cable doesn't do anything for me, a manual update via USB worked.

    Step 1: I did a manual firmware update with a USB Stick -> followed the procedure as described in the article, it blinked red and green during the update -> rebooted and turned blue, removed the USB stick afterwards.

    Step 2: Another factory reset to add it again to my network-> still the same error message. "something went wrong".

    What else can I try ? 

    Kind regards,
    Erik

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Erik

    Not sure why the second factory reset was performed of the LED is Blue. If the LED is Blue you are on the network and ready to go. Your App may not be rejoining the correct network after completing. Check you handheld device network settings and ensure it is on teh same network as your Player. Please see www.bluesound.com/setup for more details.

    If problems persist, please e-mail us at support@bluesound.com

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Erik Menkhorst

    Hi Tony

    I made a support request 2 days ago - still no reply.

    Kind regards,
    Erik

    0
    Comment actions Permalink
  • Please be patient - we will get to you - we have been very busy with the success of the new 2i line up and Apple's AirPlay. If you received a request number, you will be hard from.

    Thanks for waiting

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.