iOS 12.2 breaks powernode 2i?

Answered

Comments

21 comments

  • Official comment

    Hi Eivind

    We perform a number of QA tests before hand and have no reported issues with iOS 12.2 as required for Apple certification.

    Please select Help, Diagnostics, Reboot to restart your POWERNODE 2i. If the problem persists after the POWERNODE returns to the network, please send us your log file by selecting Help, Send Support request and follow the on screen prompts so we may review the system log.

     

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Eivind

    Thank you. I have tried rebooting the device, but the bluOS app is still not able to connect anymore. Optical connection and Spotify Connect is the only thing that can make it play any sound.

    When I select

    > Help, Send Support request

    It just spins forever in the app.

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Hi Eivind

    I am escalating your issue at this end. Our Support Crew will be in touch...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    +1

    Same here, AirPlay is not working anymore with Powernode 2i.

    When selecting Powernode 2i on iPhone; in the AirPlay menu a new entry with Apple TV icon called "Pond with Frogs" shows up. There has never been such a device/name on my network.

    Then spinner, pop-up "connecting to Powernode" on bottom of screen, then back to iPhone checkbox. Second time selecting Powernode, stays on Powernode with no sound. (Pond with Frogs line still visible).

    https://www.dropbox.com/s/zxcjlrvek5d8bk4/BluOS_air.png?dl=0

    iPhone XS iOS 12.2, Windows app 3.4.5. BluOS 3.2.10.

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Edvard

    The issue you are seeing is not related to our players. Checkout Apple.com/AirPlay to troubleshoot incorrect devices displayed.

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    Forget other devices. The point is that AirPlay does not work with Powernode, like OP.

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Edvard

    Then please select Help, Send Support Request so we may view the system log please.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    Bueno, I’ve sent it over.

    For me this is a new bug and playback via AirPlay worked fine until a couple of days ago. There has been no iOS update on my iPhone between everything fine and bug.

    BluOS updates today:

    iOS app updated to 3.4.0. BluOS 3.4.3. Windows app 3.4.6 and issue persists.

    Unsure if bug is on Apple/iOS side or Bluesound side, that’s why I reach out to both of you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    After power off Powernode 2i, Internet router and iPhone at the same time for a couple of minutes, everything came back to normal. No idea what it was. All good.

    1
    Comment actions Permalink
  • Reboot everything unfortunately is still the 1st rule of troubleshooting. Glad all is resolved.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    Well that didn't last long. The issue is back.

    Wesley P. (Bluesound):

    "Since the release of iOS 12.2 we have had several users come to us reporting that Airplay is not working with their devices. We have reached out to Apple regarding this issue and what they have suggested is to turn Airplane mode on from your iOS device, then turn it back off. By doing this you will re-establish a connection to your network from your iOS device and allow Airplay to function as intended again.

    Please give this a try and if the issue persists, let me know"

    You can reset the iPhone, Powernode 2i, router etc. But the bug will come back.

    So you've got a problem.

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Edvard

    We have reached out to Apple regarding this issue and what they have suggested is to turn Airplane mode on from your iOS device

    What did Apple say as we are working on their recommendation here. Thanks for understanding.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    I’ve jumped through the hoops with Apple Support and their nuclear suggestion on resetting all Network Settings is just not a viable option, as that removes all passwords and connected devices from memory on the iPhone.

    But if anyone wants to check if this resolves and makes the bug not recurrent:

    “Reset your Network Settings. Tap Settings > General > Reset > Reset Network Settings. This also resets Wi-Fi networks and passwords, cellular settings, and VPN and APN settings that you’ve used before.”

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Edvard

    It is simply much easier to restart your player by selecting Help, Diagnostics, Reboot and placing your phone in Airplane mode for a few seconds. In speaking with other consumers this appears to be resolving the issue permanently.

    In the meantime our QA Team is having issues trying to reproduce the issue here.

    Thanks for understanding.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    Rebooting Powernode and placing iPhone in Airplane mode does not help.

    Behaviour is identical to before doing this.

    For troubleshooting: When selecting Airplay, the Powernode does notice and cuts sound if playing from another source such as Spotify Connect.

    Unfortunately I have no other devices that can receive Airplay at home for testing.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Edvard

    Your issue has been escalated to our Support Crew, they will be in contact with you directly via e-mail.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Jan Söderberg

    Hello, i would like to report a simular issue. I bought the powernode 2i 2 weeks ago. I use AirPlay and it worked well until yesterday during a dinner party. Initially the music stopped playing after 1 -2 min, and I had to restart the connection to the powernode 2i ( I have another airplay speaker that continued playing ) after 30 min of frustration I can not establish any connection to the powernode 2i at all. I tried rebooting everything without success.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    +1

    AirPlay broke again this week.

    Normal troubleshooting, Airplane mode and reboots produce no result.

    Spotify Connect works as normal from iPhone XS.

     

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Edvard

    When you had this issue last quarter, it turned out to be a DNS caching issue with your router resolved by restarting your router... did you try that this time as well? If you did and the problem remains unresolved, please select 'Help, Send Support Request' in the App. 

    Many ISP routers and mid-grade consumer routers do have troubles tracking more than say 10 network devices at a time. It is amazing how fast you can get to that number in today's IoT connected world.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    Nope, restarts and reboots do not do anything. I’ve sent a support request via the app.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Edvard_NO

    AirPlay from iPhone XS came back this morning after a restart of the phone (turn off/on). That had been done previously in troubleshooting, but now it worked. All software on devices are latest version.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.