ANYONE HAVING PROBLEMS WITH THE NEW PLAYER UPGRADE PROCESS?

Comments

14 comments

  • Official comment

    The BluOS Install process may safely be interrupted - please unplug your players from the wall - wait 5 seconds then plug them back in - if the problems persist - please e-mail support@bluesound.com so our Support Crew can take a closer look

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Dalrt

    Yes, same issue. It says "install now or wait 24 hours" or something to that effect. Anyway, the update never takes and I have to unplug Node 2i and plug back in. Then the app asks me again and I say "no" to upgrade. I've had many issues over the last year.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Steffan

    You can all consider yourself lucky! After I updated to 3.14.20 my source selection is now gone. I'm running a NAD M32 with bluos MDC 2 module. The update did nothing but breaking stuff, so consider yourself lucky not being able to install it!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Dan Janshagen

    I have big problems with the 3.14.20 upgrade together with the Tidal app. I'm not allowed to choose the song I want, when I push the next song button several songs just flash past and then stops on a random song. Very unsatisfying. And it doesn't help with a factory reset either, it immediately updates with the latest version. I have one speaker left that is not updated (version 3.14.5), it works perfectly.

    1
    Comment actions Permalink
  • HI Dan - please make sure your BluOS Apps are on the latest version - no changes were made to the TIDAL API.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Dalrt

    Tony,

    Yes, I am aware the upgrade process can be safely interrupted - I've done it multiple times. How do I get the upgrade to work?? Should I let it go several days? Please advise. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Steffan

    Hahaha there we go again Tony, already accusing something else, this time the app 🤣 Did you read his message? It isn't a problem on his speaker which is NOT updated to 3.14.20. When I had the slow skip and fast forward thing you accused Tidal, but after a couple of updates from your part it was resolved! 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KriHad

    "big problems with the 3.14.20 upgrade together with the Tidal app. I'm not allowed to choose the song I want, when I push the next song button several songs just flash past and then stops on a random song"

    Yep, most annoying.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Björn Granath

    Yes, I have also a problem with the 3.14.20 release related to Spotify and ungrouping of players. At a certain point time all players have access to Spotify. Then a do a "Group All". After that I ungroup (or split the group if you like). Then all players (except the one that was selected at the "Group All" procedure) lost Spotify as a source of music. So, I have to reboot these players or put them in stand by (pressing play button for 5 sec)  to get access to Spotify for these players again. Bluos app and Spotify have been reinstalled to the latest versions, router rebooted etc etc.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Dalrt

    I tried the "update now" option several times and that didn't work.

    Yesterday I tried to manually update by downloading the update to a flash drive and following the directions word for word. Tried this manual update twice to update my Node 2i and it still asks me to update when I start the BluOS app.

    So now I will try the "wait 24 hours" option tonight to see what happens and post again tomorrow. Not holding my breath...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Francesco Parisi

    Also me have problem with Tidal after the upgrade process. First time, the upgrade was failing then i had reset the bluesound pulse mini 2i and then the upgrade applied correctly. After that I have some annoying problem like queued song skipping, random playing stop suddenly and errors like this

    0
    Comment actions Permalink
  • Francesco - please follow this thread for details on this issue we are tracking and are working with TIDAL and their EU based servers; https://support1.bluesound.com/hc/en-us/community/posts/1500001019902

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Dalrt

    Ok, so I tried to manually install update to Node 2I with flash drive. Didn't work. Tried to the update "delay for 24 hours". Didn't work. Tried "update now" (note: let it try for days then had to interrupt to get node working again). Didn't work. 

    Can someone from Bluesound advise here?? What is the problem? Are you working on fixing this? Is it something I'm doing or not doing?

    Thanks,

    Dale

    0
    Comment actions Permalink
  • Hi Dale

    As mentioned in the official comment; if the problems persist - please e-mail support@bluesound.com so our Support Crew can take a closer look

    Thanks for understanding

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.