No sound from M10 anymore despite reboots.

Answered

Comments

13 comments

  • Official comment
    Avatar
    Tony W. - Product Support Manager

    Hi Ron

    Power down the NAD M10 and unplug it from the wall - wait 10 minutes. Disconnect the speakers then power it back up. Listen through headphones and see if you receive audio. If you do, power it down again and reconnect the speakers. Power it back up and listen.

    If however at any point you do not hear audio, please e-mail support@nadelectronics.com and our good friends at NAD will advise you on next steps.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds

    Thanks for the advice Tony. I'll remember it but the unit goes into repair first (see the problems above). More than a year of problems with it, and I'm done with it. 3000 euro spend on a disappointing machine that has problems weekly since I bought it. If the repair does not fix the problems once and for all I'll replace it definitely.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tony W. - Product Support Manager

    Hi Ron

    I have notified our friends at NAD of your concerns. They will be in touch.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds

    Now this is going to be awful. I got the unit back from repair, saying the fault is not reproducible (the "no sound" problem and the "greyish non responsive screen" problem) and "it must be software". This is terrible : spend 3000 euro on a device that has major faults and I am stuck in between hardware and software support. Support says it needs to be repaired, repair says its probably software. Here I am with a malfunctioning unit and nobody able to help me ? Shame on both bluesound and NAD !

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tony W. - Product Support Manager

    Hi Ron

    I am sorry to hear this. As mentioned in our Support Request to you, please reach out to our regional team and they will be happy to help. In The Nederlands, please see;

    DALI Benelux B.V.
    Putstraat 12C
    Waalwijk, The Netherlands 5142RL
    +31(0)85 - 105 50 50
     
     
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds

    It has been send to NAD/Dali for repair via my supplier. It was their (NAD Dali repair) reaction I'm referring at.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Fred Stevens

    I am experiencing the same thing......no sound.  The screen comes up alright with menus and but no sound.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds
    NAD / Dali did not further cooperate but glad-fully my supplier Stassen decided to send me a complete new M10. The process took more than 3 weeks, mainly due to NAD repair saying that neither the "no sound problem" nor the "greyish non responsive screen problem" were reproducible and wanted to return it without being fixed. I'm glad Stassen took their responsibility and offered me a brand new one. 
     
    Whenever i am thinking of upgrading someday in the future this experience makes me choose a different brand despite the (for me) perfect sound produced by the M10 ... whenever it works ... Hope the new M10 shall function better
     
    @Fred : same as the greyish screen problem, this is a true problem of the unit. Both have seen reported a few times. In my case neither software support nor hardware repair could solve this ...
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tony W. - Product Support Manager

    Ron

    Our Support Crew will be in touch...

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds

    #223262 : well, my third M10 also had same problem again like the first two machines : when listening to Tidal sound stopped on all inputs. Reboot neccesary. When do you finally clean this rbbish in the firmware ? Solve it !!!!!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds

    #225983. And again : music stops while listening to Tidal. Other inputs mute as well. Reboot necessary. Still not fixed ... Nearly 2 years now. 

    - File was not MQA

    - No DIRAC filter

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Fred Stevens

    It just so happens that my M10 has been repaired and I will have it back today after 3 months waiting. The technician from the store ( Visions in Canada) will be setting it up.  Looking forward to it.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ron Sjoerds

    Hopefully this fix works for you then. I'm on my 3rd M10 already, all had the same problem, could never be fixed. And still happening ... Good luck with yours, I asked for a refund now because 2 years and 3 M10's later it still has the sound and screen problems. 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.